Turcorn 100 Programı, ölçeklenme aşamasındaki teknoloji girişimlerine sunduğu terzi işi özel desteklerle bu girişimlerin hızlı büyüme potansiyellerini gerçekleştirmelerine ve küresel pazarlara açılmalarına katkı sağlamaktadır. Program, girişimcilere tanıtım, deneyimli ülke temsilcileri ile rehberlik, ulusal ve uluslararası kurumsal firmalarla iş birliği, yurt içi ve yurt dışı hızlandırma programlarına katılım ve finansal kaynaklara erişim gibi imkanlar sunmaktadır.

2023 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler:

VivaTech Fuarı, Paris: Avrupa'nın en büyük startup ve teknoloji etkinliklerinden biri olan VivaTech Fuarı’na Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğiyle Techsign firması katılmıştır.
G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı, Hindistan: Hindistan'da düzenlenen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı ve Dijital İnovasyon İşbirliği Zirvesi’nde ülkemizi temsilen Macellan ve Techsign firmaları yer almıştır.
Slush Etkinliği, Helsinki: Teknoloji ve girişim sermayesi etkinliklerinden biri olan Slush etkinliğine Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğiyle Vispera, Macellan ve Apps Medya firmaları katılmıştır.

2024 yılı faaliyetleri ise şu şekildedir:

CES Las Vegas Fuarı: Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından biri olan CES Las Vegas Fuarı’nda, iş birliği yapılan önemli kurumsal firmalardan Plug&Play'in düzenlediği sınırlı katılımlı Networking Etkinliği’ne Macellan firması katılmıştır.
Tech.eu Summit London: Avrupa’daki girişim ve yatırım ekosisteminin nabzını tutan Tech.eu Summit London etkinliğinde Turcorn Pavilyonu organize edilmiş, Kalkınma Ajansları iş birliğiyle Macellan firmasına stand desteği ve Apps Medya firmasına bilet desteği sağlanmıştır.
VivaTech Fuarı, Paris: Avrupa'nın en büyük startup ve teknoloji etkinliklerinden biri olan VivaTech Fuarı’na Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğiyle Enqura firması katılmıştır.

Turcorn 100 Programı, Türkiye'nin teknoloji girişimcilerini uluslararası arenada temsil etme ve global pazarlara açılma yolunda desteklemeye devam etmektedir. Bu destekler sayesinde girişimcilerimizin dünya çapında rekabet edebilirlikleri artmakta ve ülkemizin girişimcilik ekosistemi güçlenmektedir.

Daha fazla bilgi için Turcorn 100 Programı web sitesi https://www.turcorn.gov.tr/  ziyaret ediniz.